Okategoriserade

Äntligen… som vi har väntat

Bloggen har kommit i första hand nu när det är stor renovering i lägenheten.

Vi har flyttat runt på möbler och prylar. Så nu är det fullt kaos här hemma i några dagar.
Men nu är det på gång att få lite snyggt här hemma. I början av 2020 fick vi möjlighet att välja tapeter som bekostats av lägenhetspengen som ökat till en bra summa eftersom vi inte använt oss av den på 15 år.
Men så kom Corona och allt lades på is.

Vi hörde inget förrän nu när målaren kontaktade oss.

Så nu har han börjat våra 3 sovrum som skall få nya tapeter. Även köket och hallen skall fixas.
Det skall bli spännande och se hur det blir. Vi minns inte riktigt vad vi valde för tapeter då för 1 år en.
Så det blir en överraskning.
Under det 15 år vi bott här så har vi ju som sagt inte gjort något och kasper katten vi hade en dålig vana att riva på dörrkarmarna som sett förjäkliga ut.

Funderade på detta med lägenhetspengen.

Eftersom det kan bli så att båda pojkarna flyttar hemifrån för att studera på folkhögskola och blir borta i över 3år. Och förhoppningsvis då inte flyttar hem igen. Eftersom de båda är över 20 år och vuxna.
Vi behöver då inte en stor dyr 5:a och då kanske byta till en trea. Det är en av anledningarna till att vi nu valde att använda oss av lägenhets pengen för att fixa till lägenheten. Inför en ev. flytt.

För när vi flyttade från den föra lägenheten i samma område bara några portar bort så fick vi bittert ångra att vi inte fixa till den innan. Bolagets regler som vi inte hade tagit reda på gav oss en stor skuld som vi fick ta på avbetalning, trots att det fanns lägenhetspengar som räckte gott och väl.

När man säger upp sin lägenhet, säger vi också upp rätten till pengarna.

Förståeligt absolut. Men pengarna överförs inte till den nya hyresgästen utan förvinner i intet.
Så vi fick betala hela renoveringen på lägenheten ur egen ficka och bolaget fick extra pengar i kassan. Mycket underlig regel. Det bästa vore ju, att om det finns lägenhetens pengar och man valt att inte utnyttja dem, att de överförs till nya hyresgästen som kan fixa till lägenheten till så de vill ha den.

Men i alla fall nu är det i gång och lägenheten är i bra skick när vi lämnar den.
Vi vill ju till Malmö och om pojkarna nu båda två till hösten kommer in på folkhögskolorna i Malmö trakten har vi chansen att också flytta dit vi vill. Det är det vi väntat på.
Ska bli skönt nu när allt börjar att röra på sig i rätt riktning.
Ha det gott kramar Hannele