Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Så var det dags igen…

Så nu tog jag fram garnet jag köpte i våras på Dollarstore. Minsta barnbarnet fyller 1år i september. Dottern min önskade sig en stickad filt i present till lilla Alita.

Det jag väldigt sällan gör är att kolla på tv. Finns så mycket roligare saker att göra än att sitta o glo på dumburken. Jag har ju alltid flera projekt på gång och nu medan lekvagnen jag jobbar på  till barnbarnet torkar kan jag ta tag i stickningen. Jag är ju sån att jag alltid har nåt för händer och sitta overksam gör mig smått rastlös. Så ska sticka på filten till lilltjejen medan jag sitter bredvid gubben min i soffan. Han däremot älskar och titta på tv. Och visst är det mysigt ibland och kura ihop sig under en filt fram på hösten och mysa. Och se på nån romantisk film eller en katastrof film som jag gillar.

Jag har stickat mycket i mina dagar till teven. Både tröjor, vantar och mössor. Ja, det mesta faktiskt, utom sockar. Får väl ta och testa det nån gång. Det mesta jag stickat är till andra. Inte till mig själv. vilket är dumt eftersom jag har massor på idéer och skisser jag skulle vilja sticka till mig själv. Men det blir liksom aldrig av. Det är ju så mycket roligare och sticka och ge bort. Det gäller med allt mitt skapande. Det mesta ger jag bort i gåvor. Likaså med det jag skapar med stickorna.

Med det fanns ett undantag…

En period hade jag dille på att sticka flaskkläder till vinet. Det var riktigt kul och få vara lite uppfinningsrik med att hitta på eget mönster. Oj vad jag repade upp många gånger  innan jag blev nöjd och fick till det rätt.
Det roliga var att jag fick flera beställningar av folk som ville ha och ge bort till födelsedagspresent till nära och kära.

Här ett litet urval av det jag stickade.

Kram och ha en trevlig kväll / Hannele

2 comments / Add your comment below

  1. Superfina kläder till vinflaskorna! gissar att man inte tycker 300:- vara billigt längre… 🙈
    Jättekul idé bara hitta rätt målgrupp så kan du säkert sälja de mycket dyrare idag 😍

Lämna ett svar

Till startsidan