Okategoriserade

Vad som får mig på fötter igen…

Hej på er alla glada och ni alla andra med.

Låter hurtigt eller hur? Man får ta till sig det som passar. Jag har i några veckor fallit ner i en svacka och nu kravlar jag mig upp igen. Jag gjorde ett stort missatag som jag nu bearbetat och försöker ta mig igenom.

Det var värre förr då jag låste in mig för yttervärlden, ville inte ha nån kontakt, bara dra täcket över huvudet och tycka synd om mig. Likt en gammal LP-skiva som hakat upp sig, snurrade tankarna och talade om för mig hur värdelös jag var och kunde ingenting. Eller så fastnade jag i ett frenetiskt stickande.  Kunde sitta i soffan dygnet runt och räkna maskor för att slippa tänka och känna.

Så illa är det inte i dag. Men jag fastnade i känslan och hade svårt att släppa den.

Så jag tog fram boken som alltid får mig på gott humör igen och får mig att kämpa vidare med att ta tag i mitt liv.

Boken “5 Am club, äg din morgon och förändra ditt liv” med Robin Sharma, samma författare som skrev om “Munken som sålde sin Ferrari”.

Älskar ju att läsa och har läst mycket i mina dagar, men just denna bok har jag lyssnat och lyssnar jag på ofta, på Nextstory. Behöver ha den i lurarna och stänga ute världen för en stund. Skönt och bara va och njuta av rösten som talar om för mig att ingen kan förändra mitt liv, bara jag! Jag har ansvaret om jag vill ha till en förändring.

Så på med löparskorna och ut det är det som jag behöver. Springa och svettas får ur mig alla ” tycker synd om mig tankar och slänga offerkoftan på sophögen.  Sen få njuta av stillheten, av naturens skönhet och storslagenhet.

Men så hände nånting fantastiskt idag. Nånting som fick mig att bryta den onda cirkeln.
Min älskade Granne och vän ringde och frågade om jag vill följa med och handla. Självklart sa jag “Ja”
Vänner har det varit snålt med i mitt liv, eftersom jag var så blyg och osäker när jag växte upp. Min dåliga  självkänsla satte krokben på mig varje gång jag försökte inleda en vänskap. Jag visste helt enkelt inte vad man hade vänner till.
Nu kan jag med stolthet säga att jag har en vän, en som alltid finns där som ställer upp i vått och torrt. Och jag är så tacksam över att hon lär mig steg för steg hur man är en god vän. Sakta men säkert lär jag mig att uppskatta och njuta av att umgås med en vän. Det känns bra, lika bra som mitt eget sällskap. Vilket är stort.
Tack för att du finns i mitt liv.

Jag älskar att Leva, Älskar alla upp och nergångar, som ger livet krydda.

Tror livet ger oss det vi behöver av utmaningar, även om jag just då tycker att livet känns orättvist och jobbigt och undrar varför händer detta mig igen? Det är ju så att jag får samma läxa om och om igen tills jag lärt mig. Tills jag ändrat mitt beteende och tankesätt för att inte hamna där igen.

Efter stormen kommer sol säger man och det är faktiskt mer än sant. Jag känner jag mig stark och full av energi. Pånyttfödd.

Ha en fin dag och ta hand om er. Kramar Hannele