Okategoriserade

Tråkiga minnen går att skriva över…

 

Godmorgon på er läsare.
Tidigt uppe idag då jag skall jobba ett extrapass. Varje gång jag bär mina sandaler jag köpte i Bulgarien förra sommaren. Längtar jag dit igen.


Det var andra gången jag var där i Sunny beach. Första gången var ingen trevlig upplevelse. Så jag hade undvikit att tänka på den resan och tänkt att dit vill jag inte igen. Men så fick jag frågan av min son om jag ville följa med dem dit. Jag tänkte länge, länge om jag ville det.

Just Då i dagarna hade jag börjat lyssna på en bok på Nextstory om att man kan skriva över gamla tråkiga minnen. Kanske är det det jag behöver göra, åka dit och få nya härliga minnen, tänkte jag. Så jag tackade – ja!

Vilket lyft. Så glad att jag gjorde det. Mycket har förändrats där på 40år. Men jag kände igen mig lite grann. Stranden var nästan som förra gången. Men bungalowen fanns inte kvar. Och många stora hotell hade byggts upp nära stranden.

Det blev en fantastisk res med sonen och barnbarnen. Härligt Härligt.
De gamla minnena över den tråkiga resan är som bortblåsta. Så nu när jag tänker på Bulgarien blir jag glad och lycklig och bara längtar dit igen. Gubben min som ser min entusiasms när jag berättar, vill oxå åka dit. Och det vill jag gärna.
Tänk att få vandra på stranden hand i hand med min älskling och njuta av en glass och bada i vågorna. På kvällen njuta av en god bit mat och ett glas vin.

Så tacksam för att jag fick möjligheten att skriva över de gamla minnena som jag gömt långt inom mig. Som gjorde ont och påverkade mig negativt.  Vilket jag var helt omedveten om. Minnen påverkar oss negativt eller positivt. De glada och lyckliga lyfter oss gör oss glada, medan det tråkiga gnager i oss får oss att må dåligt emellanåt och vi förstår inte varför.

Så mina Sandaler är ett ljuvligt minne från Bulgarien och jag blir lika glad varje gång jag ser dem i hallen.
Jag älskar dom och får ofta frågan,
– åh, vilka fina skor var har du köpt dem?
Och får en smått besviken suck när jag berättar att det är köpta i Bulgarien.

Kram och ha en fin dag / Hannele