Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Älskar detta vin…

 

Härligt med fredag…

Så tänker många. Man jobbar hela veckan och sedan äntligen två dagar ledigt.
Så jobbar man 47 veckor och 5 veckor semester.

Är det så livet skall vara?

Man jobbar och sliter hela sitt vuxna liv för vad? För att klara sitt uppehälle leva och sen unna sig ett gott glas vin, äta gott och kanske en resa utomlands på semestern.

Jag har omdefinierat det där med jobb.

Ett jobb ska vara kul och man ska trivas och en ha chans att utvecklas som person. Göra det man älskar, något som får mig att vilja gå upp på morgonen. Och bara längtar efter att få komma igång med.

Ett jobb ska inte vara något man går till för att man måste.

Där man vantrivs, står ut eller att väntar ut timmarna så man äntligen får gå hem. Väl hemma är man så trött att man inte orkar annat än att sitta i soffan och somna framför dumburken. Kanske orkar man ta några glas vin och ett par öl. Kanske, om man har tur… orkar man ta sig ner till puben eller ut och dansa.

Sedan är fredagen slut och lördagen blir en dag att vila upp sig på.
Söndagen är ju för familjen då ska man orka umgås och träffa vänner eller nära och kära. Om man orkar.

Men så tog jag ett beslut. Efter att ha tänkte länge och väl och även diskuterat det med min kära gubbe.

Därför har jag för några år en börjat jobba halvtid för att orka och få tid till det jag vill göra i livet. Mina bilder och mitt pysslande. Det är mitt jobb.

Nu var det så att jag tänkte skriva om vinet och tappade tråden. (Har ju tagit ett glas vin) min älskade gubbe och jag är ju olika till 90%. Det jag gillar, gillar inte han. Vi är motsatser in i minsta detalj. Men vi trivs ihop och jag ångrar inte en dag av de 20 år vi varit gifta. Vi tillåter varandra att vara oss själva och låter den andre få göra det den gillar. Han är den han vill vara och jag accepterar det. Därför att jag älskar ju honom som han är.

Eftersom han gillar att ta ett glas öl på fredagen och jag hellre tar ett glas vin skålar vi i de olika glas vi har fått från vår kära granne, med våra namn ingraverade på. Han på ett ölglas och jag fick så klart ett vinglas.

Men detta vin är alltså det enda som vi båda gillar och som min son tipsade om.  Och som vi fick på får 20-åriga bröllopsdag förra året.

Ett tips alltså. Ett gott fruktigt vin till både mat och umgänge.

Ha en härlig fortsatt fredag och helg/ kram Hannele

 

Lämna ett svar

Till startsidan