Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Utmaningen…

 

Hej på er alla glada och ni andra med. Jag och gubben tänkte ut en utmaning, för att utmana oss själva.

Jag älskar ju att designa digitalt, alla möjliga listor och blad. Något jag gärna skulle kunna jobba med vid sidan av mina bilder och mitt skapande i återvinning. Att få till det snyggt och kanske tillägga fina bilder, mina bilder vore en utmaning för mig och en häftig ide.

När jag började jobba på äldreboendet för 18 år sen häpnade jag över de dåliga listor och blad som de dokumenterad på.

Jag tyckte att det kan göras så mycket bättre och mer överskådligt för alla ska  förstå, även vikarier. Därför  satte jag mig på min fritid och började designa i datorn la ner många timmar för att få till det rätt. Eftersom jag jobbade på avdelningen visste jag vad som behövdes och hur det kunde göras på ett bra sätt så det passade jobbet.

Jag skrev ut alla listor knallade upp till chefen och visade henne.

Hon blev smått imponerad och visade dem för ledningen. Efter några justeringar, antogs mina förslag och det trycktes ut till alla avdelningar. Och i alla pärmar fanns mina blad. Gissa om jag vart stolt?

Ja- jag var stolt!

Det var mitt första betalda uppdrag som digitaldesigner.

Men för att återgå till det jag tänkte skriva om. Så var ju det att gubben och jag ville utmana oss och skrev ett kontrakt på det. Vi printade ut det och nu har vi det uppsatt på vägen där vi ser det varje dag. Det ger oss motivation och styrkan att fortsätta, trots att det känns jobbigt. Belöningen finns ju där och väntar på oss när vi kommer i mål.

Så spännande! Och det blir så mycket lättare när vi ser det framför oss klart och tydligt. Inget diffust eller oklart mål nånstans i framtiden. Utan en utstakad väg, delmål och pepp. Gör vi det som planerats varje dag så leder det oss i mål. och belöningen är vår.

Då känner man sig stolt för att man gjort det man lovat sig själv. För om man bryter, lurar du ingen annan än dig själv. Det är dig själv du sviker.

Håll dina löften till andra! Men speciellt viktigt dom du lovat dig själv.

Ha en fortsatt trevlig dag / kram Hannele

 

 

1 comment / Add your comment below

Lämna ett svar

Till startsidan