Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Alla dessa brunnar…

 

 

 

Tänkte på det där med alla brunnar på min senaste promenad och hur de har följt mig genom livet. När jag var ung så brukade jag undvika de med ”A” på, varför vet jag faktiskt inte.

Idag står ”A”et för ansvar.

Så när jag ser en stannar jag till på dem och säger tyst för mig själv:
– Jag har ansvaret. Jag har ansvar för hur jag känner, reagerar och agerar. Det är upp till mig att ha ansvar för mitt liv. Det ger mig en påminnelse om att, jag och ingen annan kan bestämma över mitt liv, jag kan inte heller ge ansvaret till någon annan att ta hand om mig o min lycka.

Det är mitt ansvar. Punkt slut. Vill jag bli någon, är det upp till mig. Vill jag göra, uppleva eller ha något, så är det upp till mig att jobba för det.  Det finns ett ordspråk om det på engelska som säger allt. ”

Dreams don´t work unless you do”

Så har vi ”K” brunnen som i min ungdom stod för kärlek.

Då tänkte man på den man var kär i och ville bli ihop med. Kär upp över öronen trånade man sig sjuk och letade efter dessa brunnar med ljus och lykta i hopp om att ens önskan skulle slå in.

Idag när jag är äldre och klokare så är de brunnarna än i dag lite magiska. Självklart så tänker jag på min älskade gubbe varje gång jag ställer mig på dem.

Sen finns de den lilla brunnen med ett ”V” på.

Då tänker jag på att vara vänlig. Att vara snäll mot de jag möter, vara förstående och inte döma. För vad har jag för rätt att döma någon annan. Alla har sina svårigheter som jag inte vet något om. Så att vara snäll och vänlig är ett bra sätt att förhålla sig till i livet, tycker jag.

Ett annat ordspråk:

”Ser du någon utan ett leende, så ge honom ditt.”

är ett som jag ofta tillämpar när jag är möter människor. Oftast så ler faktiskt många tillbaka. Vilket jag tycker är mysigt och glädjande i vår sönderstressade tillvaro.
Testa själv får du se.

Den tomma brunnen är något jag nyligen börjat se och kliva på. Varför?

Jag ser den som en önskebrunn.

Jag står på den och visualiserar och ser framför mig något jag vill. Känner och njuter av att se i min inre blick hur jag redan har det och hur glad jag är av att det redan har hänt.
Det har hänt att jag ståt där och när jag öppnar ögonen ingen så är det någon som går förbi och tittar undrande på mig där jag står där med ett lycksaligt leende på läpparna. Då brukar jag säga:
– Hej på dig.  Och gå vidare smått fnissande för mig själv. Kanske var mitt leende ett litet plåster på såret på hens annars dåliga dag. Hoppas det i alla fall.

Ha det gott/ Hannele

1 comment / Add your comment below

Lämna ett svar

Till startsidan