Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Vad göra när olyckan är framme

“Annons och reklam i samarbete med Olycksfallsförsäkring.se”

Har du tänkt på det här med olycka och försäkring?

Det har jag börjat fundera på och det är nog viktigt att se sig om efter det för man vet ju aldrig när olyckan är framme.

För mig som konstnär har jag aldrig tänkt över att det är lika viktigt och det kan ju hända även mig. En försäkring är nog det sista man prioriterar men saknar det grundligt när det väl händer. Därför är det nog extra viktigt att börja se om sitt “hus” lite mer. Som sagt vad göra när olyckan är framme.

Vad göra när olyckan är framme

När behövs en olycksfallsförsäkring?

En försäkring bör enligt lag vara krav på att skaffa och ha, men en olycksfallsförsäkring är frivilligt att ha en försäkring för. Så om man bestämmer sig för att teckna själv. Det är nog en fördel för de flesta att ha olycksfallsförsäkring som ett bra komplement till sina andra försäkringar och den kostar inte så mycket.

Förhoppningsvis behöver man kanske aldrig ta ut en ersättning för en olycka eller ha anledning till det, men det kan vara tryggt att ha en ifall olyckan kommer, för det är ju då man önskat man hade en bra försäkring. Den känslan och insikten kan vara värd väldigt mycket.

När man har familj och barn vill man ju ha en heltäckande försäkring. Barnförsäkring gäller vanligast tills barnet fyllt 25 år. Den övriga familjen är också inräknat för det mesta när man tecknar en olycksfallsförsäkring.

Pengar du kan få ut av en försäkring

Det beror på vilket bolag man har och vilken prisnivå på premie man betalar så klart. Men en försäkring kan uppnå upp till 2 miljoner kr med en olycksfallsförsäkring. Den lägsta nivån kan vara 500 000kr. Därför är det nog bra att se över detta för tänk om jag inte längre kan jobba på grund av en olycka jag råkat ut för.

Vad täcker en olycksfallsförsäkring?

Det är ju ganska viktigt att veta det tänker jag så här stolpar jag upp flera berättigade ämnen:

Ekonomisk invaliditet, medicinsk invaliditet, ersättning i samband med sjukhusvistelse. Akutsjukvård, kostnader för rehabilitering, ersättning för behandling vid psykisk ohälsa. Kostnader för hjälpmedel, ersättning vid dödsfall, tandvård, resekostnader. Extrakostnader för personliga tillhörigheter, ersättning vid sjukskrivning.

 

Lämna ett svar

Till startsidan