Okategoriserade

För någon du älskar…

 

På bussarnas digitala skärmar rullar information om hur vi ska förhålla oss i dessa Corona tider.

”Håll avstånd för någon du älskar”

”Stanna hemma för någon du älskar”

”Tvätta händerna för någon du älskar”

 

Jag skulle vilja lägga till en…

”Ge bort den ”lilla vita” till någon du älskar”

Jag skickar iväg den lilla vita med snigel post till dem jag älskar. Till de som önskar ha en. Fick hem en låda med 100st för några veckor sen som jag beställt och de går åt som smör i solsken. De säljer sig själva.

Egentligen borde man ge alla skolungar en att ha i skolväskan eller i fickan. Nu när smittan tagit fart igen då skolorna började. Även på dagis borde personalen ha flera stycken. Eller ha dispensen, en större modell lätt tillgänglig.

Varför?

Därför att den skyddar och dödar 99,99% av alla bakterier. Det finns studier som visar att den även skyddar mot: E Coli, MRSA och coronaviruset. Vilket jag tycker är helt fantastiskt.

Och den innehåller ingen alkohol som ju är det vanligaste i bakteriedödande medel. Alkoholen skyddar bra medan den är verksam i typ 30 sekunder. Sen har spriten dunstat och ditt skydd är borta.

Visst du är ren om händerna och bakteriefri, men du har inget skydd mot nya bakterier.

Jag fick en kommentar av en som jag berättade om den “Lilla vita” för:

– Vadå, utan sprit? Det går ju inte, då kan den ju inte vara bakteriedödande?

Det kan den! Det har testats så många gånger.

En annan sak är att de alkoholbaserade medlen är brandfarliga. Det finns till och med en varningsskylt på flaskan. Den “Lilla vita” släcker istället. Det har också testats, med goda resultat.

Jag brukar spraya min mobil flera gånger per dag. Det sägs ju att mobilen är en riktig bakteriehärd. Och det är ju inte så konstigt. Du har mobilen med dig överallt och kanske även in på toan. Det har jag. Sitta där och glo är ju ganska tråkigt, så den brukar få följa med.

En annan sak som är bra med den “Lilla vita” är att den innehåller Aloe Vera. Och det är mumma för mina händer. Mina snustorra och nariga händer har mjuknat nu när jag slutat använda den vanliga handspriten som vi har på jobbet.

Jag skall berätta något riktigt häftigt. Jag är ju pysslare. Och skär mig ofta, väldigt ofta. Så min gubbe brukar säga till mig att du ska nog inte använda kniv. Men det behöver jag ju om jag ska kunna skära i kartong och papper.
Men i alla fall. Jag skar mig illa en gång och det blödde kraftigt. Jag tog ett snytpapper och tryckte till för att få blodet att stilla sig. Efter en stund när det fortfarande blödde tog jag den “Lilla vita” och sprayade på. Värt att testa, tänkte jag.

Vad hände? Det slutade blöda direkt! Och dagen efter hade skärsåret gått ihop så det såg nästan ut som om det hade sytts.

Wow! Magiskt.

Tills sist vill jag säga att den ”Lilla vita” hänger med mig överallt. Liten och smidig får den plats i fickan och även i lilla facket på ryggsäcken så den är lätt åtkomlig när jag behöver spraya när jag är ute på stan.

Jag gillar den. Så den har blivit min nya följeslagare. Tror min mobil är lite avundsjuk för den piper smått irriterat när jag tar fram min lilla spray i tid o otid.

Den räcker länge också. Faktiskt hela 225 gånger kan jag spraya och skydda både mig och andra. Så vad kostar då denna magiska “Lilla vita” ?

Endast 60kr. Det är en billig penning för att skydda dig själv och dem du älskar.

Vill du också ha en så hör av dig till mig i kommentarerna, så kommer den hem till dig med snigelposten.

Kram och ha det gott/ Hannele