Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Hur mår dina tänder

Munhälsan är viktig, var rädd om den.

Hur mår dina tänder egentligen? Det är nåt jag själv funderat på nu när jag når viss ålder. Men det är inte bara i viss ålder det är viktigt med tänderna. För det kan hända något oförutsett med din hälsa eller olycka som gör att man måste se över sina tänder.

Om man till exempel  inte är nöjd med det man är född med, eller om andra saker skett över tid med dina tänder som behöver justeras.

 

Det här med tandimplantat ser spännande ut eftersom det håller längre och hanteras  av experter på tandimplantat. Vad de i första gör är att de ersätter förlorade tänder eller trasiga tänder, istället för tandproteser som rent av kan vara obekväma och fula.

Vad jag har förstått är inte tandimplantat för alla. Det beror på att den här kliniken ligger i Malmö. Alla kanske inte kan ta sig hit, men det görs en bedömning av tänderna. Experterna på kliniken gör sedan en bedömning vad man kan behandla eller inte. Sedan är det en kostnad också så klart, men implantat görs inte på barn och ungdomar, och det kan även hindra vissa hälsoeffekter som man bör ta hänsyn till.

Olika material

Det finns olika material för implantatet man vill göra. Titanskruvar som fäster bra i käkbenet och som välkomnas väl av skelettet. Tänderna görs av tekniker och de görs av porslin. Som jag ser det är det ett bättre material än andra tveksamma fyllnader och material.

På kliniken Tandimplantat i Malmö finns flera olika behandlingar, som t ex estetisk tandvård.Det betyder helt enkelt man får sina tänder blekta och får ett fint vitt leende, och vem vill inte ha det!

Tandersättning, ja det var ju det jag skrev om som kliniken hanterar med dina tänder.  men det finns även för den som söker annan behandling som till exempel tandkirurgi. Det kan ju vara så att man går med fel bett eller andra saker som måste justerar med operation av käkben, benuppbyggnad eller annan tandkirurgi som ingen annan klinik klarar av.

Bara experter

Operation av visdomständer har man ju hört till leda hur misshandlad man kan bli av amatörer. Men här finns experter och utrustning för att hantera ordentliga kirurgiska operationer av rotfyllningar och visdomständer. De hanterar även tandköttsoperationer och andra ingrepp i mjukvävnad som nog kan vara besvärligt. Så jo du, här finns modern utrustning och kunnig, välutbildad och framförallt erfaren personal.

 

Lämna ett svar

Till startsidan