Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Beslutsångest…

 

Tänkte visa er vad jag pysslar med nu och vad jag har bakom vår soffa förutom dammråttor.
Som jag berättat om förut så är jag ju inget fan av att städa. Det finns ju så mycket roligare att göra, som att pyssla.

Jag älskar ju att jobba med mina händer och skapa i alla möjliga material. Och jag är periodare. Snöar in på det jag för tillfället skapar. Kan sitta hur länge som helst och njuta av att vara i min egen värld och ser hur det växer fram.

Mitt problem är ju att jag har beslutsångest och velar hit o dit. Har så fruktansvärt svårt för att bestämma mig för hur jag vill ha det.

Så är det med min stickning som jag kämpar med för tillfället. Jag börjar glad och taggad. Ångrar mig och repar upp och börjar om. För hundrade gången.

Ja det var ju att ta i. Men många gånger i alla fall. Vill ju hellre ha en egen stickad, än en köpt, nu när vi går mot kallare tider. Det är ju så mycket roligare att sticka en egen unik tröja än att ha en massproducerad. Som många har, som nu är på modet. Vill ju inte ha samma tröja som alla andra.

Därför köper jag 99% av alla mina kläder på secondhand. Då får jag tillfälle att ha något unikt. Något som var på modet för några år sen, som någon nu ratat för att istället köpa dagens moderiktiga plagg. Eller så har personen förändrats gått upp eller ner i vikt, tröttat på det eller helt enkelt känner att det är dags för något nytt.

Så! Jag beställde nytt garn från Hobbii en garnbutik på nätet. Lycklig över att det var rea köpte jag flera färger. Vit, blått och min favorit färg rosa. Det visade sig att det hette tuggummi rosa.

 

Visst är det en härlig färg? Det är så att man nästan vill äta upp det.

Men i alla fall så här ser det ut i mitt hörn av soffan.

Fullt av garner i olika kvalitéer och färger eftersom jag inte kan bestämma mig för hur jag vill att min tröja ska bli.

Dumt nog så tror jag alltid att ett nytt fräscht garnpaket skall göra det lättare att sätta i gång. Och börja går ju som sagt bra. Det är fortsättningen som sätter tvivel i mig. När jag stickat en bra bit så får jag en annan ide om hur jag hellre vill ha den.

Nä, vill nog ha den färgen istället, tänker jag när jag i ögonvrån får syn på det blåa garnet.

Så glad i hågen repar jag upp det jag stickat på i flera dagar och ler mot gubben.
Han tittar undrande på mig och skakar på huvudet. Jag förstår honom. Det är knäppt för det blir liksom ingenting gjort.

Tror att det är mer som terapi för mig, stickningen alltså.

Det är mysigt att sitta och sticka när jag sitter i soffan med gubben min, medan han tittar på fotbollen. Det gillar han och brukar se på de matcher som visas på dumburken. Det får han gärna göra. Det unnar jag honom. Han behöver få koppla av med sporten och en kall öl efter jobbet.

Han jobbar hårt och har lång restid till och från jobbet.
Och det första han gör när han kommer hem är att diska. Det är hans sätt att landa hemma. Med favorit musiken i lurarna, är hans stund med disken hans sätt att chilla.

När jag var arbetslös för några år sen. Tänkte jag att jag tar disken så slipper han. Men efter några veckor märkte jag att han blev rastlös och små retlig och förstod då att han behövde den stunden för sig själv.
Så nu diskar jag bara ibland.

Han är så go min gubbe, kommer med te och kaffe till mig när jag önskar. Han är mitt allt. Så han behöver få göra det han gillar samtidigt som han tillåter mig att göra det jag älskar som nu för tillfället är att försöka mig på att sticka mig en tröja. Förhoppningsvis blir den klar någon dag. Och om inte så gör det inget. Jag har i alla fall haft något för händer och myst med gubben i soffan.

Så för att återgå till början, vad har jag bakom vår soffa?

Ni gissade?

Flera kassar med garn och en hel del påbörjade projekt att ta tag i “Nån dag”.

Ha det gott och ta hand om er / Hannele

4 comments / Add your comment below

  1. Du är bara så härligt duktig att orkar allt det där och har bra idéer och fantasi.Du är en mycket kreativ person.

Lämna ett svar

Till startsidan