Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Den himmelska drycken…

Jag har mina 3 favorit koppar som jag dricker ur.

Den första är som synes min morgon kopp.

När jag klev in genom dörrarna på vår secondhand butik vi har nära där vi bor och såg den stå där på ett bord intill dörren, blev jag störtförälskad direkt. Innan jag hittade den använde jag en av de billiga stora glas som de säljer på Ikea för 5 kr. Men jag tror att den kostar 10kr idag. Alltså avnjuter jag dagens första kopp med den i handen, sittandes på bänken vi har ståendes vid fönstret, i vår lägenhet på sjunde våningen och ser ut över vår fantastiska utsikt. Ekologisk och kravmärkt kungligt kaffe online hittar du hos Wendelins kaffe.

Den andra koppen är till för dagen.

Jag hittade den på hemköp, i billiga lådan. I den brukar jag rota runt i varje gång jag är där för att inhandla det jag behöver och lite till. I den kan man hitta både fynd och skräp för mellan 10 och  20 kronor. Denna kopp var ett riktigt fynd. Den gör mig glad varje gång jag avnjuter den himmelska drycken i den, flera gånger om dagen.

Den tredje har jag nyligen börjat använda.

Den har stått i mitt skåp i många, många år. Vågade inte använda den för att jag var rädd att den skulle gå sönder. Fick den av min dotter som hon köpte till mig när hon som tonåring var i Egypten på dykarkurs.
Idag är hon vuxen och mamma till en glad och go tös.
Min dotter sa till mig en dag.
– Men mamma varför använder du inte koppen jag gav dig, tycker du inte om den?
Jag svarade att jag var rädd att den skulle gå sönder, därför står den i tryggt förvar i mitt vitrinskåp.
Jag fick till svar att, om inte du använder den då tar jag tillbaka den. Den är ju till för att användas och inte stå och damma i ett skåp. Och hon hade ju så rätt.
Så nu dricker jag ur den koppen varje kväll eftersom jag inte vill riskera att jag blir av med den fina gåvan jag fått.

Innan sänggående tar jag mitt kvällste. Två te-påsar, en kamomill och en hallon. En härlig blandning och perfekt inför natten.

Så nu vet ni!
Vad den himmelska drycken är för mig – Te!

Men dricker jag kaffe, undrar ni säkert? Jo det gör jag. Om det nu kan kallas för kaffe. Berättar mer om det senare i veckan.

Ha det gott och ta hand om varandra/ Hannele

2 comments / Add your comment below

Lämna ett svar

Till startsidan