Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Lovade men levererade inte…

Du!

Jag måste börja med att säga förlåt för att jag inte skrev i slutet av förra veckan som jag lovade. Skulle ju skriva om jag dricker kaffe.
Men han helt enkelt inte eller om sanningen ska fram så orkade jag inte. Eftersom jag jobbade fredagen och hela helgen.
så jag hade behövt skriva innan torsdag för att hinna. Men prioriterade inte det. Så ber om ursäkt för att jag lovade men inte levererade. Jag skall bättra mig.

Så frågan var om jag dricker kaffe och svaret är – Ja!

Om det nu kan kallas för kaffe. Min man tycker inte det. Och jag kan bara hålla med honom.
Jag har även mina favorit koppar till kaffe, beroenden på hur mycket kaffe jag är sugen på.

Har ju min egen kaffe blandning av cappuccino pulver och nescafé. Måtten ser du på fotot.


Sen häller jag på vatten till halva koppen sen resten mjölk. Så du förstår att det smakar kaffe ja! Men det är långt ifrån kaffe.

Du vet ju att jag är te drickare ”Den himmelska drycken är min passion” Som jag började dricka när jag var 14år. Innan dess minns jag inte vad jag drack. Jag gillade inte vatten och drack inte saft eller läsk. Inte heller mjölk. Vad jag kan minnas så gav min mamma mig något som hette silver- te. Fast jag visste inte då vad det hette.

Är det något du minns, eller också druckit? Du som inte vet så är det hett vatten med socker och mjölk.

Jag minns det som det var igår när jag fick min första kopp te. Jag var hemma hos en skolkamrat och hon frågade mig om jag ville ha te, så jag sa ja, tack. Utan att veta att det skulle förändra mitt liv föralltid.
Jag fick en kopp, la i en sockerbit och hällde på mjölk. Så fick jag en liten påse som jag skulle doppa i koppen. Lite fundersamt gjorde jag som hon och doppade den i min kopp.

Wow! Himmelriket öppnades sig för mig, när jag tog min första klunk och jag var fast.

Det var först när jag vart vuxen, 28 år när jag började dricka kaffe.

Och inte var det gott. Hade mycket mjölk i, ändå så fick jag kaffe darren varje gång och förstod, att detta fungerar inte. Ändå tog det många år innan jag hittade nescafé och kunde ta så lite jag ville.
Så nu dricker jag bara min egen blandning hemma. Gör inte jag i ordning kopp till mig själv så gör min älskade man det och serverar mig kaffe i tid o tid när jag önskar. Han är fantastisk.

Nu är det ju så att jag älskar att fika.

Njuter av att i lugn o ro sitta och skissa eller skriva. Eller bara sitta och iaktta människor. Det händer att jag tjuvlyssnar på det jag hör och memorerar eller skriver ner stödord av dialogen. För att sen kunna använda mig av det i mitt skrivande.
Så vad dricker jag då när jag fikar… Självklart den himmelska drycken!
Nej faktiskt inte. Jag dricker kaffe! Oväntat…
Jag beställer, om jag är på Espresso House, vaniljlatte på havremjölk med sojagrädde.
Så gott!

Ta hand om er/ Hannele

Lämna ett svar

Till startsidan