Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Juice och pepparkakor…

Tjingeling på er.

Har haft problem med tekniken. Men nu är jag här igen.

När jag promenerar till jobbet brukar jag känna de ljuvliga dofterna från fabriken där det bakar Annas pepparkakor som ligger i industriområdet nära mitt jobb. Så igår när jag och sonen var i krokarna så tänkte vi gå förbi och köpa nybakade härliga pepparkakor.

Men vilken besvikelse… butiken var stängd pga. Corona på obestämd tid.

Jag förstår det absolut. Men så tråkigt nu när det närmar sig jul. För jag älskar ju pepparkakor men brukar undvika att köpa dem och spara det goda till jul.

Så vad är kopplingen juice och pepparkakor? Ekologisk och kravmärkt kungligt kaffe online hittar du hos Wendelins kaffe.

De flesta jag känner äter dem till mjölk som gubben min, eller till kaffet som andra jag känner. Jag har sen barnsben alltid ätit mina pepparkakor till juice. Helst apelsin juice utan fruktkött. Gillar inte fruktkött i juicen. Har svårt för konsistensen av bitarna som gör att juicen smakar grumligt.

Men i alla fall… Är jag ensam om att gilla den kombination?

De söta pepparkakorna och den syrliga juicen gifter sig perfekt i mina smaklökar. Mumsigt.

En annan sak nu när vi närmar oss jul.

Jag har en stor familj, 7 barn med 3 pappor och 10 barnbarn. När vi alla träffas blir några stycken med respektive och vänner. Vi har förr om åren bokat lokal eller varit hemma hos min son i huset.

I år blir det inget julfirande som vi brukar ha. För första gången på över 15 år skall vi inte träffas allihop och fira jul, leka och ha kul. Äta gott och bara mysa.

Det är så tråkigt eftersom det brukar vare årets stora händelse som jag väntat på hela året. Så tråkigt med denna pandemi som gör att vi inte kan träffa nära och kära som förr. Så i år när det bara blir vi som bor i Stockholm som firar blir det en annorlunda julfirande. trots det skall jag försöka göra den här julen till en mysig och minnesvärd upplevelse för oss.

Jag kommer att sakna er alla och längtar tills vi ses på zoom!

Till dess får jag trösta mig med mina pepparkakor och juice.

Kram på er och ta hand om er/ Hannele

5 comments / Add your comment below

  1. Oj va gött det lät med pepparkakor direkt från -färdig-gjort. Vi får baka egna? 😀 och du, jag viskar “jag ääälskar den blandningen” i vanliga fall föredrar jag att ha fruktkött i juicen men när det gäller att äta kakor osv till så kan de vara godare utan 🙂

  2. Ja det är ett konstigt år. Och Jslle, Peje o jag kommer fira Jul en och en. Vågar inte o respekterar er andra. Vi får video-konferensanläggning varandra istället. Tisdagens prov visade att jag inte har och aldrig haft Covid 19,,såvida jag inte har T-celler som är dyrt att få svar på. Jag äter pepparkakor med mjölk, juice, läsk, tee o kaffe, allt smakar gott nen kaffe bäst.
    Stor kram till alla🤗🤶✨🙏

Lämna ett svar

Till startsidan