Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Att ge är att få…

Tjingeling på er alla glada och ni andra med.

Njöt av en date med min son över facetime. Det var riktigt trevligt.
Vi små pratade lite. Vi skålade. Han i kaffe och jag i ett glas vitt vin. Samtidigt som jag smaskade på lite chips.

Sen var det dags för avslöjandet…

Berättade att jag köpt en kurs i hur man gör en webbkurs!
Reaktionen vart ungefär som jag hade förväntat mig, när jag berättade hur mycket den kostade.

Det var var dyrt!!!

Men mamma det finns ju så mycket gratis på webben som du kan lära dig av. Både på Youtube och en hel masa gratis sidor eller billigare alternativ…

Men vad den kostade, är nu inte det viktiga. Utan vad den kan ge mig.
Ett pris är något är relativt. Faktiskt så är det upp till mig att avgöra vad jag tycker är dyrt eller billigt.
Dessutom är det viktiga att det känns värt för mig. Och att jag är beredd att göra det som krävs av mig för att  får något tillbaka. På något sätt skall det ju ge mig något slags värde av att jag införskaffat mig det.
Ingenting här i livet är gratis… Allt kräver någon slags handling, ett agerande av mig.

Att ge först och få sen… Det är inte tvärtom.

På något sätt behöver jag alltid ge först för att få det jag önskar eller det resultat jag vill ha.
Tex. Vill jag ha en kram. Antingen ber jag om en eller ger en, förhoppningsvis får jag då ett tillbaka.
Eller ett leende. Ge ett och till 99% chans får jag ett tillbaka. Dessutom har jag testat det många gånger och det fungerar på såväl nära som kära och på främlingar på stan.

Så om jag vill få lön, behöver jag göra en arbetsinsats. Vill jag få en inkomst av något slag behöver jag antingen göra jobbet eller investera för att generera en inkomst.
Vill jag vinna på lotteri behöver jag köpa en lott för att ha chansen att vinna. Detta kan verka självklart. Men det gäller allt i livet. Ge först och få sen.
Nu behöver det just inte handla om att ge pengar. Utan det kan vara så att jag ger av min tid. Gör ett aktivt arbete, för att byta min tid mot pengar för att få en lön.

Men ärligt talat …

Så visst kan jag också känna att det var mycket pengar för denna kurs. Men samtidigt så är detta första gången jag köper något för min egen utveckling. Något som ger mig chansen att växa som person. Och som kanske ger mig den utmaning jag behöver för att komma vidare.

Vill ju inte kasta pengarna i sjön och ha lagt ut dessa pengar i onödan genom att lägga mig på latsidan och tro att kursen gör sig själv. Eller låta tiden gå och sen göra ett hafsjobb för att få det gjort innan deadline går ut.
Nej. Jag behöver kavla upp ärmarna och jobba på. Se till att få ett bra resultat. En webbkurs som sen kan säljas om och om igen. Som då förhoppningsvis genererar en passiv inkomst.

Att skapa sig en passivinkomst.

Betyder att jag behöver göra jobbet först och sen njuta av belöningen av det arbete jag lagt ner. Att vara tålmodig och vänta på belöningen är det som gäller.

Som att skriva en bok. Jag vet ju inte medan jag skriver den om någon vill köpa boken. Belöningen är oviss. Kanske skriver jag den och den hamnar i byrålådan, men om jag inte försöker får jag aldrig veta om det blir en säljande bok.
Så vissa belöningar kan vara ovissa eller så får jag en annan slags belönings som jag inte hade tänkt mig. Som känslan av tillfredställelse av att ha gjort ett jobb som jag kan vara stolt över.

Att träna är att göra något först för att sen invänta belöningen. Jag sliter på gymmet eller tränar envist dag efter dag på annat sätt. Jag ser inte att det händer något direkt, men jag vet vad belöningen är om jag når målet.
Samma sak om jag vill gå ner i vikt. Jag rör på mig, äter nyttigt och avstår från att smaska i mig en massa onödiga kalorier. Gör jag det jag behöver så får jag belöning av det arbete jag lagt ner i förtid för att sen avnjuta resultatet av mitt hårda arbete.

Som sagt ingenting är gratis. 

Så dags att återgå till ämnet, min webbkurs som ju ska handla om personlig utveckling, som min bok. Jag har insett nu när jag gått igenom kursplanen att det svåra för mig blir att överföra det skrivna till ett visuellt material. Eftersom det i webbkursen är meningen att inspelade videos ska visa hur övningarna kan utföras.
Men jag tycker det ska bli spännande att se hur det är att filma sig själv. Jag behöver öva på att känna mig bekväm framför kameran. Vilket är en bedrift i sig.
Jag vet att jag kommer att lära mig mycket… om jag gör jobbet och övningarna. Och att jag har chansen att få mycket stöd och hjälp om jag ber om det.
Som sagt, jag behöver be om hjälp först för att få hjälpen. Fråga först, för att få svar. Agera först och få sen…

När jag väl lärt mig att skapa en webbkurs, kan jag göra flera.

Som sagt jag tror på detta. Jag kommer att ha tillgång till stöd och peppning, samtidigt som jag får lära mig att planera, hålla mig till planen och göra de delmål som behövs för att komma vidare. 2 års mentorshjälp har jag nu betalat för. Och som min son sa…

– Se till att ta emot så mycket hjälp du kan, utnyttja rätten du betalt för. Tveka inte om att be om allt stöd du behöver.

Det finns mycket bra information och mycket läsvärt i kursportalen som ska hjälpa mig att nå mitt mål.
2 år kan kännas som lång tid men, tiden går fort. Det vet både du och jag. Eller?

Om sanningen ska fram, så kan jag ibland känna att jag har väldigt mycket på gång nu med egna projekt.

 Jag jobbar på dagens bild varje dag
Nyss köpt en kurs i hur man skapar en webbkurs.
Så skriver jag på min bok om personligutveckling
Jobbar på med hyllan jag skapat av CD-fodral till min man
Deltids jobbar som personlig assistent, med långa helgpass
Håller på att lära mig och ha koll på alla investeringar, uppgraderingar och trading

Det blir inte mycket tid över till annat.

Men som jag skrivit om förut så fungerar det om… om jag håller min planering och delar upp uppgifterna på rätt dag.
Måndag – Skapar jag i mitt rum med det aktuella projektet.
Tisdag. – Tar jag hand om min ekonomi, ser till att hålla veckans budget och kolla investeringar
Onsdag – Jobbar jag med Webbkurs kursen
Torsdag – Skriver jag på boken om personlig utveckling.
Fredag – Sitter jag vid datorn och jobbar kreativt, samt gör klart sådant som släpat efter från veckan
Lördag – Vill jag ta hand om hemmet och gubben
Söndag – Är det familjetid och långa härliga promenader
Sen är det bloggen 2ggr i veckan som jag vill skriva… pust.

Kanske fungerar detta eller så får jag planera om.

Jag har läst någonstans att det blir svårare om man delar upp sig på olika projekt och då lätt tappar focus eller motivationen. Att det kan kännas splittrat då man delar upp sin energi på flera mål. Kanske är det bättre att ta ett mål i taget och fokusera all sin kraft på den.
Men det får tiden utvisa, ifall jag behöver lägga upp en ny strategi. Jag skall i alla fall göra mitt bästa och ha focus på det som är viktigast för dagen. Och lova mig själv att unna mig små pauser till att andas och chilla. Reflektera och utvärdera, ge mig belöningar för varje litet steg i rätt riktning. Och sist men inte minst ge mig själv beröm för de mål jag uppnått.

Kramar och ha det gott. Ta hand om er / Hannele

8 comments / Add your comment below

  1. Love it, Hannele! Fantastiska idéer som när man läser framstår som något som går att nå. Planer som värkar värkliga. Lycka till och jag ser fram mot att följa dig på resan!

Lämna ett svar

Till startsidan