Okategoriserade

Gårdagens Morgonsida…

God morgon Hannele och välkommen till denna nya dag full av möjligheter.
Till skratt och glädje. En ny dag som är min. Ingen kan ta den här dagen ifrån mig. Ingen kan leva den här dagen åt mig. Det är upp till mig att må bra idag. Tack för att jag lever och mår gott.
Gårdagens glädje eller bekymmer var i går.

Idag är en annan dag.

Så vad väljer jag att ta med mig ifrån igår? Glädjen eller bekymren. Vad jag tar med mig formar min dag. I dag och i morron.
Sanningen är att morgondagen har inte anlänt ännu. Och i dag är det som är. Endast idag har jag möjlighet att välja att göra mitt bästa. Vara mig själv och älska mig själv. Och faktiskt också må bra!
Ärligt talat så kan jag inte ändra något som hände i går, förra veckan eller för flera år sen. Men å andra sidan skulle jag kunna tänka på det, gnälla om det, låta det förpesta min dag. Göra så jag lever om gårdagen och förlorar idag.
Men det är mitt val. Jag väljer glädje och blickar framåt mot en ljus framtid.  Tack för att jag har ansvaret, för mitt liv och mina tankar. Mina känslor och hur jag reagerar.

Tack för det.

Så tacksam för att det är så. För tänk om jag igen skulle låta någon annan ha kontrollen av hur jag ska må eller känna på det som händer mig. Kommer inte ens ihåg hur det var. På den tiden då jag lät livet påverka mitt mående negativt.

Vad som än händer så är ansvaret är mitt. Jag har kontrollen. Därför tjatar om detta, säger det om och om igen för att jag tycker det är så viktigt. Påminner mig själv. Att det är upp till mig.

Vad som än händer så är ansvaret är mitt. Jag har kontrollen. Därför tjatar om detta, säger det om och om igen för att jag tycker det är så viktigt. Påminner mig själv. Att det är upp till mig.

Kram Hannele. Dags och ta tag i dagen. Jag älskar mig själv. Hannele älskar sig själv. Hannele hon älskar sig själv.

Som barn reagerar vi på de vuxna omkring oss.

Framförallt så är vi är lättpåverkade för vi behöver lära oss hur livet fungerar. Alltså suger vi åt oss allt som sägs och görs av de omkring oss.
Och som barn gör vi som de vuxna gör, inte som de säger. Vi lär oss att lyda deras åsikter. Framförallt lär vi oss hur vi ska leva. Således får i oss åsikter och trosföreställningar som de tycker är rätt eller fel.

Barnen gör som vi gör, inte som vi säger.

Barnen härmar oss för att de tror att det är rätt. Vi behöver agera som vi vill att barnen skall agera. Att vara motsägelsefulla gör barnet förvirrat. När vi säger en sak och sedan gör tvärtom. Det ger barnet dubbla budskap. Som leder till att skapa en konflikt i att inte duga. En känsla av att…

“Hur jag än gör så blir det fel”

Som resultat av detta föder det tvivel i barnet, som möjligtvis är ett frö till självkritik och självförebråelser.
För att nämna det igen, så har jag varit där och det är en hemsk känsla som följer en med in i vuxenlivet. Att leva ett liv i konflikt med sig själv, är inget jag önskar någon.

Livet är skört och självkänslan likaså. Något som kan raseras på några sekunder och som kan ta år att bygga upp igen. Följt av år av ältande och dömande och fram för allt skuld. Och som sedan leder till att tycka synd om sig. Genom att tro att det är någon annans fel att man mår piss. Genom att skylla på föräldrarna eller den som mobbade. Eller den där läraren som tryckte ner en i skorna.
Då på den tiden visste jag inte bättre. Ärligt talat så trodde jag att livet var till för att genom lidas. Kände mig ensam och utelämnad. Jag övergav mig själv när jag trodde att jag inte hade rätt att vara glad och lycklig. Farliga tankebanor…

Självkänsla är en färskvara.

Som närmare bestämt behöver stärkas varje dag och förbättras.
Min tid är nu, jag väntar inte. jag gör det nu.
Jag är unik och jag ser till att göra mig själv lycklig.
och… Jag är värdefull!

Till sist vill jag säga att Morgonsidor är ett fantastiskt verktyg, eftersom det ger mig perspektiv på livet. Tillfälligtvis låter jag bara tankarna flöda ner på pappret. Vilket känns så skönt. Härligt att bara vara i stunden och skriva vad som än kommer upp till ytan. Samtidigt som det ger mig möjlighet att rensa ut det negativa så det ej följer med och ruinerar dagen.
Utan undantag, så skriver jag varje morgon 3 sidor i mitt block och rensar luften som det brukar sägas när man är två. Visst det är viktigt när man är ett par. Absolut. Men vi behöver också rensa vårt inre, spy ut all gammal galla. Så lämna det negativa kvar i morgonsidorna och bara ta med det positiva. För självklart så skriver jag också om glädje och det roliga som skall hända idag. Hur tacksam jag är av att må så bra. Vilket är min egen förtjänst. Att tänka positivt förändrar ens liv, sakta men säkert.
Tro på dig själv.
Ta hand om er / Hannele