Skip to content
Personling utveckling

Två tunga veckor…

Det var längesen jag skrev. Men det har varit två hemska veckor.

Men idag firar jag.

Nu är krisen över och jag mår så mycket bättre. När jag köpte kursen om hur man skapar en webbkurs, så blev jag lovad att få en avbetalningsplan. Så när fakturan kom gick jag in på länken i fakturan och skrev i mina uppgifter och skickade i väg det. Två sekunder senare kom svaret. Något gick fel. Kontakta support. Så jag ringde dem och förklarade mitt ärende.

Avbetalningsplan

Tyvärr vi kan endast erbjuda dig en avbetalningsplan på tre månader. Hjärtat for upp i halsgropen när det gick upp för mig att nu var jag ju tvungen att meddela gubbe min att kursen skall betalas på några månader. Och det handlade om tusenlappar så för första gången på våra 20 år vart han riktigt orolig och bestört på mig.
– Men hur tänkte du? Hur tänkte du nu Hannele? Hur tänkte du att vi skall klara detta.
Till mitt försvar hade jag bara det säljaren sagt att jag vart lovad en avbetalningsplan.
– Det går inte att lita på försäljare, utbrast han smått frustrerad. Det vill bara sälja och skiter i om man har råd eller inte.

Det vart en lång diskussion långt in på natten. Till slut fick jag avbryta honom med att lova att jag fixar detta.

Hade det varit för några år sen hade jag gömt huvudet i sanden.

Och skitit i det. Men idag tog jag tag i det. Med den positiva tanken att självklart går det att få till en lösning på detta. Så jag skrev till säljaren som hade kontaktat mig. Jag kände mig grundlurad och smått nervös väntade jag på svar.
Dagarna gick… men så Idag fick jag svar.

De ursäktade sig med att mitt mejl hade hamnat i skräpposten.

I mitt stilla sinne undrade jag om alla deras kunder som skriver till dem hamnar i skräpposten. Är det så de behandlar sina kunder. Så oseriöst tänkte jag och mindes det min gubbe sagt till mig den där natten för två veckor sen.
” Alla försäljare är oseriösa.”

Men jag fick glatt besked. Det hade ordnat så jag fick min avbetalningsplan, helt utan avgifter och ingen ränta. Så glad över att de tagit mitt problem på allvar och löste det på bästa sätt.

Så glad över att min gubbe hade fel.

Det finns så många oseriösa försäljare som ringer och lovar guld och gröna ängar och sen när köpet är gjort kan de inte kan hålla vad de lovat. Säkert ringer de dig också som det gör till mig, flera om dagen ibland, som vill sälja på en allt möjligt onödigt. Allt från lotter till prylar man inte vill ha eller tänkt att man behöver.
Som tur var så var detta bolag inte ett av dem oseriösa. Så tack för det. Så tacksam.

Eftersom jag länge har velat bli kursledare och drömt om det. så var jag ett lätt byte. Jag nappade direkt förstås. Nu hade jag ju inte tänkt att det skulle bli i personligutveckling utan jag hade en dröm om att bli kursledare i skapande. Att visa på att det går att skapa med billiga medel i återvinning. Att skapa av sådant som vi annars slänger bort.
Men när jag såg den här annonsen som visades för mig när jag surfade runt på nätet så anmälde jag mig för ett telefon möte. Jag blev uppringd redan dagen efter av en av deras försäljare.

Men ärligt talat

så hade jag tappat motivation till att ta tag i webbkursen eftersom jag inte visste hur vi skulle ha råd att betala hela kursen på så kort tid. Egentligen borde det ju ha sporrat mig till att göra den klar så fort som möjligt så den blev säljbar.
Men i stället så blev jag handlingsförlamad och la den på hyllan.
Men så pratade jag med min son här om dagen om detta och beklagade mig. Han tyckte att eftersom jag nu köpt en kurs och betalar dyrt för den. Så är det väl dags att ta tag i den.

– Kom igen mamma du fixar detta.

Så jag lovade att ta tag i den. Ta tag i planeringen, och visa honom den på vår date nästa vecka.
Så det har jag gjort nu. Börjat spåna på min målgrupp och vem som kan tänkas vara intresserade.

Jag är på väg att ge upp när jag tycker det är svårt och blir smått frustrerad när jag känner att jag nog tagit mig vatten överhuvudet, när jag går igenom kursplanen. Men så ser jag i Facebook gruppen för oss kursdeltagare att det var strategi Webinar idag.

Mötet hade börjat för en kvart sen men jag loggade in och lyssnade.

Och det är jag glad för.
Jag blev så taggad. Det gav mig den motivation jag behövde för att fortsätta jobba på. Så tacksam för att jag tog mig tid att lyssna idag.
Jag insåg att det inte behöver vara så svårt eller komplicerat om man följer kursen steg för steg. Och när jag hörde de andra kursdeltagares frågor och svaren de fick, så förstod jag, att jag inte behöver göra det så svårt för mig.
Folk gillar när det är enkelt och snabbt får en lösning på det problem de nu vill ha svar på genom att gå en kurs. Enkelt och utan krusiduller.

Min kurs

Jag hade ju tänkt att min kurs skulle bli som min bok jag skriver på. Med 52 övningar. Men förstår nu att det skulle bli en alltför stor och långdragen kurs.
Så jag tänker ta den första övningen i min bok och utveckla den till en kurs på 7 övningar.
Sen får vi se om det blir en fortsättningskurs med fler övningar från min bok. Eller om boken får bli en möjlighet till dem som vill fördjupa sig i ämnet om personlig utveckling, med enkla övningar för att stärka sin självkänsla. och även få möjlighet att inse att det kan var kul att jobba med sig själv.
Jobbigt men kul. Så jag ser framemot att ta tag i kursen nu och det ska bli spännande att se det färdiga resultatet.
Ha det gott och ta hand om er / Hannele

3 comments on “Två tunga veckor…”

  1. God moegon, God Vårdagsjämning. Solen lyser fr o m kl:10 37 idag lika lång tid som mörkret råder, så för var dag, var timme, var minut lite längre o längre☀️
    Hoppas du har möjlighet att kopiera varje kursavsnitt så du kan gå tillbaks när du vill.
    Följ kursen med glädje och nyfikenhet så kommer det gå bra🍏🍎🌱🍀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *