Nu börjar det bli klart här hemma…

Sista rummet idag som ska få nya tapeter är hallen.

Ska bli skönt att slippa röran och få ordning igen. Vi hittade en ny soffa igår. Hittade den på FB:s marknadsplats. Har letat i en veckans tid nu och hittat flera men haft problem att hitta någon som kunde köra den hem till oss.

Har ju körkort men inte kört på 22 år.

Sista gången jag satt bakom ratten var när vi flyttade till Stockholm och jag körde flyttbilen från Katrineholm. Anser därför mig som en trafikfara tills jag fått övningsköra lite igen på små vägar för att få in lite körvana igen. Därför är alternativet att hyra en storbil och köra själv inget för mig för tillfället.
Så har letat efter någon som hade en soffa som vi ville ha och även kunde erbjuda transport.
Och i går fick jag napp.
För 1200kr fick vi ny soffa och hemkörning. Vi är så nöjda. Även om gubben först tyckte att den var lite stören än han trott. Men sen senare på kvällen utbrast.

– Det här är den enda soffan i sitt slag och jag log instämmande.

Det var så att just den här soffan hade engång varit en hörnsoffa. Men han som sålde den hade tagit bort hörnan och byggt om soffan till en enkel 4-mannasoffa vilket passade oss perfekt. Så härligt att vi båda är nöjda. Min man och jag tyckte för ovanlighetens skull samma och ville inte igen ha en hörnsoffa som vi redan burit ner i ett överfyllt soprum. Där fanns redan två soffor som några slängt. Undras o det är soff-bytar vår i luften.

Begagnade marknaden är stor och full av nytt och gammalt

Ofta när vi söker efter möbler och annat på begagnade marknaden så är det alltid transporten som stoppar oss för det vi hittat och sökt efter. Vilket är synd för vi har ofta missat det vi önskat oss. Att jag inte kan eller ärligt talat inte vågar köra är inget vi saknar förutom just då det behövs för att transportera större inköp.

Mitt kört kort som endast används som id-kort, vart en lång och dyr historia…

För att göra den kort så, klarade jag teoriprovet galant första gången. Men fick köra upp 7 gånger innan jag till slut hade körkortet i min hand. Att ge upp, fanns inte på kartan utan jag kämpade på och lyckades. Men eftersom jag aldrig har prioriterat att äga en bil, har det där med att köra inte blivit av på alla dessa år.

Men jag har ett mål.

Att en dag äga en liten rosa bil som är bara min. Det är något spännande att se framemot. Och förhoppningsfullt så blir det då lättare nästa gång vi får för oss att flytta.

Å så är det detta med motivationen som är dagens bild.

Jag refererar till mig själv. Har nu en lång bucketlist på saker jag vill införskaffa till lägenheten nu när den blivit så fin. En lång lista som blir längre och längre för varje dag.

Gubben min säger… stop!

Och jag förstår honom. Han är bra på att få ner mig på jorden igen efter att jag besökt min fantasivärld för hur jag skulle vilja ha vårt hem. Vi är ju två och båda skall ju trivas och må gott.
Men i alla fall att införskaffa betyder för mig…
Inte att nödvändigtvis köpa nytt, utan att jag kan skapa mycket själv. Att köpa begagnat och restaurera är något jag gillar att göra.
Göra något nytt av det gamla på ett kreativt sätt.

Så dags för lite planering och ta tag i alla projekt som kommit i skymundan under renoveringen, trots att jag kanske inte känner för det…
Ha det gott och ta hand om er / Hannele

Lämna ett svar

Till startsidan