Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Dags för pyssel verkstad…

Hej alla ni fantastiska läsare, onsdag igen.
Jag hade egentligen tänkt och skriva om något helt annat idag. Men så kom mitt paket som jag har väntat på. Mina färger som jag skickade efter från Adlibris som vi skall ha när vi pysslar.

Jag har blivit pysseltant.

En yrkestitel som jag är stolt över att bära. Jag och min dotter bestämde oss för att jag skulle anordna pyssel tillfällen varannan onsdag nu i början hemma hos mig här i Tyresö. Och sen utveckla det mer om det finns intresse för det. Då ni även kan boka mig och ha ett så kallat pysselparty.

När jag var ung.

så var det väldigt vanligt med Tupperware eller plastparty. Där produkterna visades upp och man fick beställa, så levererades de beställda varorna efter några veckor hem till värdinnan som hade bjudit försäljaren till sitt hem för produktvisning. Värdinnan fick då välja en gåva som tack, beroende på hur många väninnor hon hade bjudit in. Minns att min mamma hade flera sådana partyn hemma när jag var liten. Då det pratades om hållbara plastprodukter med livslång garanti. Jag har varit på några sådana plastpartyn även som vuxen och beställt produkter som jag ännu har kvar. Speciellt en shaker som jag ännu har kvar. Mina barn minns den väl. När den togs fram visste de att nu skulle det bli plättar till middag. Som alltid var lika populärt, med sylt och vispad grädde.

 

Tupperware-party

Vet ej om dessa partyn fortfarande turnerar runt i landet eller om det har avtagit p.g.a non-platic rörelsen.
Våra hav som drunknar i plast.

Plasten tar över våra hav och stränder

Fåglar, fiskar och andra djur svälter ihjäl då det tror det färgglada bitarna är mat. Även vi får i oss små bitar av Micro plast med maten. Vilket jag tycker känns hemskt. Såg programmet på SvT om våra hav som drunknar i plastförpackningar och där det flyter stora floder fram med plastavfall. Fiskare som för fiskade och fångade fisk har nu blivit plast-letare och samlar plast som de sen säljer till återvinningsstationerna.

Tragiskt.

Vart är vi på väg?
Vart skall vi göra av allt vårt avfall som vi ej längre behöver?
Att då skapa något av dessa plastprodukter som vi använder i vardagen. Kanske känns som en droppe i havet om ens det. Men det känns ändå bra att nyttja dessa plastprodukter som redan finns, så som plastflaskor och burkar, smörpaket och även plastpåsar som är ett tacksamt material att skapa både väskor och dekorera med och mycket mer.

Jag älskar att skapa

Skapa något nytt och användbart eller skapa gåvor av det som vi annars slänger bort.
Det är det som är grundidén att ha pysselparty om vi nu skall kalla det det.

Välkommen hem till mig

Är ni ett gäng pysselsugna och inte vill komma hem till mig så kan ni boka mig och jag kommer hem till er och har med mig material och allt annat som behövs för kreativa timmar, av just det tema ni valt att ni vill skapa. Värdinnan erbjuder oss sitt hem och som för henne räcker som betalning. Och endast de av henne inbjudna pysselsugna betalar för kalaset.

Vi kommer som sagt nu i början då jag provar mig fram, att träffas onsdagar och jag kommer att planera vad vi skall göra utefter önskemål. 3 timmar tycker jag är en lagom tid att orka vara kreativ med en liten fikapaus mitt i eller efteråt. Få se vilket som passar oss bäst.

Tänkte att vi även skall pyssla och skapa i återvinningsmatrial.

Så som, mjölkpaket, kartong, CD-fodral och allt annat som annars förhoppningsvis slängs i återvinningstationerna som idag finns i varje bostadsområde. Jag kan mycket och det jag inte kan tar jag reda på och meningen är också att vi skall inspireras och lära oss av varandra.
Jag älskar CD-fodral som byggmaterial. Det finns så mycket man kan skapa med dem och även cd-skivorna. Själv har jag skapat möbler, så som bord, hyllor, kistor, lådor att ha småsaker i och blomkrukor. Säkert kan ni komma på ännu fler saker som man kan skapa.
Även tidningspapper är användbart till att rulla till rullar att fläta korgar och väskor av. Även till att dekorera med.

Alla är välkomna ung som gammal

att pyssla hos mig. tänkte även att vi vid några tillfällen även kan ha med barnen till dessa pyssel stunder.
Om några av er läsare som bor i Stockholm vill komma på onsdagar och vara kreativ så är ni välkomna. Kommentera i så fall här i kommentarerna så skriver jag upp er. Först till kvarn, då jag endast kan ta emot max 10st förtillfället. Första gången är prova-på och är kostnadsfri. Om du tyckte det var kul och vill komma igen så kan du delta för den billiga pengen 300kr för 3timmars mys och skapande. Då ingår allt material, verktyg, färger och fika.
Tänkte vi skulle ha olika teman eller Material att arbeta med vid varje tillfälle. Material har jag i överflöd som jag gladeligen delar med mig av. Även inköpt, som färg, design-ark, klipp-ark och färgade papper, servetter mm.
Längtar redan att få komma i gång, skall bli så kul. Jag har ett rum fyllt av material som bara väntar på att få bli använt.
Ta hand om er / Hannele

4 comments / Add your comment below

  1. Nu tror jag du hittat diin nisch Hannele🎯
    Kommer boka in mig så snart sommar-‘turnen’ till alla barn o barnbarn är över.
    För är det något du är bra på så är det just det här.

Lämna ett svar

Till startsidan