Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Övning framför en spegel

Hoppas du tog dig lite till att reflektera över veckans som gått med en din nya rutin.

Att bädda sängen fixade du säkert galant. Medan det svåra var kanske att komma ihåg att stilla sig, inspektera och berömma sig själv. Om du gjorde övningen är jag glad för din skull. Ett bra beslut och det skall du ha beröm för eftersom du nu har tagit några steg framåt på vägen, mot ett bättre jag. Och vi ska fortsätta jobba med oss själva, stärka oss och våga ta oss ur vår komfort zon.

Du som började med denna enkla rutin och gjorde det sju dagar i rad, fortsätt gärna. Som jag sagt förut så tar det 21 dagar för en rutin att sätta sig.

Så nu till veckans utmaning som är en övning framför en spegel

När jag började jobba med mig själv, tyckte jag att det svåraste var att se mig själv i spegeln. Oftast tittar vi oss i spegeln, men ser inte på oss själv, ser inte oss själva i ögonen.
Tufft ja!
Jag såg inte på mig själv i många år. Och när jag väl gjorde det så fick jag en chock, jag hade blivit gammal och kände inte igen mig själv. Tyckte jag helt enkelt var ful. Så gör inte som jag gjorde och undvik spegeln.

Du är vacker, precis som du är

Övningen går ut på att placera sig fram för en spegel och säga god morgon till din spegelbild. Se på dig själv och var nöjd med det du ser. Säkert finns det saker du skulle vilja att de var annorlunda, som du inte är nöjd med. Men det skall vi ta itu med i ett senare tillfälle.

Här hittar du arbetsbladet till denna veckas övning. Prova på V2

Har du en partner kan ni göra det tillsammans, eller om du har barn kan ni göra det till en snabb mysstund på morgonen innan det är dags att starta dagen.

Vågar du vinka till dig själv så gör det, utmana dig själv, eller varandra

Det viktiga är att du tittar dig själv i ögonen och säger – God morgon!
Det gör att du blir medveten om dig själv och att det är en ny dag. En ny härlig dag full av nya möjligheter. Och till att göra sitt bästa.
Lycka till och ta hand om er/ Hannele

Jag återkommer igen med veckans roliga onsdags- pepp

Lämna ett svar

Till startsidan