Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Jag peppar med min video

Jag gör också övningarna och tycker det är jättekul

Jag är lite nyfiken och undrar hur det har gått för er med veckans utmaning, nu när första halvan av veckan gått. Tog du dig an övningen – att säga god morgon till din egen spegelbild.

Det tyckte jag inte första gången jag gjorde dem då för 5 år sen. Men idag känner jag mig någorlunda bekväm med att spexa fram för spegeln, i min ensamhet, måste jag ju tillägga förstås. För ärligt talat så är jag inte helt bekväm med att larva mig framför spegeln när någon ser på… ännu. Men jag jobbar på det. Det är lite fnissigt och jag känner mig lite barnslig där jag står och ler fånigt till mig själv. Nästan så man skäms lite över att man gör det i smyg när ingen ser.

Lite pirrigt är det och det är ju en ganska skön känsla

Det är barnet inom oss som får lite uppmärksamhet och det mår den bra av. Det lilla Barnet som vi alla bär inom oss pockar på uppmärksamhet. När vi inte ger den lite fritt utlopp ibland så är risken att barnet dyker fram när vi minst anar det och i feltidpunkt. Som när vi grälar med får partner eller när vi blir kritiserade, då händer det att det lilla barnet tar sig uttryck. Och vi blir förnärmade, intar försvarsställning och slänger ur oss en harang av ord som vi sen ångrar.
Tycker du att det känns fånigt och smått jobbigt att se på sig själv och säga god morgon. Du är inte ensam. Många känner sig obekväma. Eller passade du på att göra det tillsammans med din partner eller med barnen. Om du gjorde det så tyckte nog barnen att det var roligt och det kändes lättare då det är en bra ursäkt till att tillåta sig att få leka lite.

Det är en viktig utmaning att ta till sig och ta sig tid till att göra varje dag

Det tar bara några sekunder och till slut kommer det att kännas helt naturligt. Eller i alla fall inte så pinsamt jobbigt.
Jag kommer att dela med mig av fler spegelutmaningar längre fram. Övningar som stärker oss och som får oss att förhoppningsvis skratta gott i långa loppet.
Så till dagens pepp. Jag har igen fått intala mig mod att lägga ut videon för jag känner mig inte riktigt bekväm att visa den. Men den passar bra eftersom jag lånat gubbens morgonrock.

5 4 3 2 1 – Nu kör vi!

Det här med att räkna ner baklänges är en övning som jag tagit till mig från Mel Robbins bok 5-sekunders regeln. Jag har berättat om den förut och tänkte ta upp det igen längre fram eftersom den är ett bra verktyg till att få något gjort. Något man undviker eller skjuter på.
Ta hand om er och fortsätt utmana er. Det är så värt det, även om det känns jobbigt just nu.
kram Hannele

Lämna ett svar

Till startsidan