Okategoriserade

Har du funderat över vad meningen med att bädda sängen är?

Jag funderar på om ni tog er an den första enkla utmaningen.

För det första så kanske tyckte ni att den var för simpel, eftersom du kanske redan bäddat sängen i flera år.
Eftersom du gjort på samma viss i 20 år. Så har du bäddad sängen i 19 år och 11 månade per automatik. Vart eftersom tiden gick behövde du inte ens tänka längre. När det så småningom blivit en vana.
Säkert minns du inte ens längre hur det kändes den dagen, då du bestämde dig för att börja bädda sängen. Till en början fick du medvetet tänka på hur du ville att sängen skulle bäddas, kanske var du noggrann, gjorde om, såg till att kuddarna låg rätt och täcket blev slätt och fint.
Det är dags nu att fundera på vad man gör och fundera på varför man bäddar sängen.

Varför bäddar jag sängen, vad är meningen med det?

Att bädda medvetet och vara närvarande i stunden kan vara svårt. Lätt att tankarna far i väg någon annanstans, eller att du tänker på vad du ska göra idag.

Du som tog dig an utmaningen att börja bädda. Kom du ihåg att kolla in sängen och berömma dig själv. Kändes det fånigt? Det tyckte jag med i början. Kändes fånigt att ge sig själv beröm.
Beröm är ju något man skall få av andra och inte mata sig själv med och tro att man är nåt…

Säger bara en sak – Jantelagen!!

Så andra delen i utmaningen denna vecka var super viktig. Att titta på resultatet och känna sig nöjd. Glad över att man gjort något bra redan direkt på morgonen. Att berömma sig själv för ett snyggt jobb.
Att ge sig själv beröm eller att ta emot från någon annan, har en del svårt med. Som sagt jag hade det. Fick jag beröm så slog jag oftast ifrån mig med orden:

– Äh det var väl inget.

Känner du igen dig?
Jag tyckte det var lättare att ge andra beröm. Det var lättare än att få, och det är ju fint. Men så viktigt då att träna på att ta emot också och säga tack.
Så det viktiga i denna första övning var att starta en ny rutin, göra det varje dag och stilla sig och titta på att man klarat det galant. Och med lätthet. Trots att det känns som att man inte är värd beröm för att det var en för enkel uppgift. Men som sagt hur du än tog dig an att börja bädda så är du värd att få en klapp på axeln och få tillåtelse att känna dig nöjd.
Nog om det.

Jag lovade er att jag skulle lägga ut något kul i dag onsdag

Och jag har valt något som jag filmade in för något år sen. Jag började med att filma mig själv för att göra något kul och kallade det för ”Morgon Kul”. Jag gjorde några stycken videos och la ut på FB. Men så slutade jag med det eftersom jag kände mig så fruktansvärt obekväm och det tog så mycket kraft och energi att ens våga filma mig själv. Ärligt talat så var jag helt slut och skakig i flera timmar efter att jag lagt ut det på FB. Så nervös rädd för vad folk skulle tänka och tycka.

Så jag slutade med ”Morgon Kul”

Dumt, för jag vet ju att det är jobbigt i början. Vet om att när vi utsätter oss för något som känns jobbigt, så blir det lättare så småningom. Det gäller bara att stå ut och kämpa på. Ta sig igenom de första stapplande försöken. Tills det känns helt okej.
Så idag skall ni få se den videon jag gjorde och som går hand i hand med att bädda sängen. Nervös – Ja!
Men det är okej.

Eller…? – Nej!!

Jag har väntat och skjutit på att lägga ut videon hela dagen, intalat mig mod att våga. Fnissar nervöst för mig själv just nu. Det pirra i kroppen och tankarna surrar. vandrandes har jag vankat rastlöst omkring mellan datorn och köket, hallen in i mitt pysselrum och så en, två rundor till. Tills jag bestämde mig för att nu gör jag det bara. Nu kör vi!

Så nu är det gjort!
Ta hand om er/ Hannele