Okategoriserade

Starta dagen med en picknick

Hej alla ni fantastiska läsare

Idag kunde jag logga in i igen. Så glad för det

Jag missade alltså förra onsdagen för jag inte kunde logga in. Både datorn och telefonen sa att det inte var en säker anslutning och lät mig inte logga in på bloggsidan. Så därför inget inlägg.

22 härliga år

I går firade jag och min älskade man 22-årig bröllopsdag. Fortfarande än idag trivs jag i hans sällskap både till vardags och till fest. Ni som följt mig vet att han och jag tycker olika till 90% men att det är just det som gör att vi trivs i varandras sällskap. För vi låter oss vara oss själva och låter den andre göra det den gillar.

Vi firade ute i det gröna

Med en mysig picknick, satt nere vid sjön och delade en flaska Asti och smaskade på Linschips. Mysigt i skuggan under ett träd. Änderna och alla glada badare var vår utsikt. Självklart lyssnade vi på låten som blivit vår. Celine Dions låt ”My heart will go on.”
Att göra något mysigt åtminstone en gång i månaden tillsammans, håller oss tillsammans. En date som vi ser till att ta oss tid till.
Det behöver inte vara något dyrt eller något storslaget. Det finns så mycket man kan göra som inte kostar så mycket eller inget alls.

Varför blev just den låten vår?

På vår första date då för 23 år sen så var vi och såg Titanic på bio. Vi satt sen efter filmen på trappen intill torget och små pratade eller bara satt tysta och nöjt av varandras sällskap.
Det viktigaste i vårt förhållande har varit att just det att vi kan vara tysta tillsammans. Öppenhet och ärlighet. Att våga visa vad man känner och våga berätta om drömmar och mål.

Så även om vi inte tycker likadant i det mesta så finns vi där och stöttar varandra ger varandra den tid vi behöver för att göra det vi personligen själva älskar. Och en annan sak vi säger fortfarande varje dag att vi älskar varandra, pussas på morgonen och innan vi somnar på kvällen.

Det sägs att lika barn leka bäst…

Men under våra 23 år tillsammans har vi INTE grälat en enda gång. Trots att vi är så olika och har så olika smak på saker och ting.
Visst sura har vi varit och båda är vi sådana att vi låter den andra få sura klart för sig själv. Och sen väntar vi. För vi vet att den andre kommer när hen surat klart och berättar vad hen tänkte och kände. Tillsamman tar vi oss sen igenom det.

Vi är ett par, inte en person

Att tillåta den andre att vara sig själv är så viktigt. Vi är två personer som delar livet med varandra. Vi är ett par och två individer. Det är viktigt att ha i bakhuvudet.
Tänk dig själv, skulle du kunna tänka dig att dela ditt liv med någon som du? Skulle du stå ut?

Att dela upp sysslorna så båda är nöjda är en bra start. Jag tex gillar inte att diska. Men det gör han. Det är det första han gör när han kommer hem från jobbet vid 17-tiden. Då har han varit borta från hemmet i ca. 11 timmar. Han tar av sig ryggsäcken och tar på sig lurarna och lyssnar på den musik som han älskar. Det är hans sätt att landa hemma och varva ner innan han sätter sig i soffan. Jag gör i stället annat, sådant som han inte lägger märke till.

Varför ta så viktig tid från varandra bara för att gnälla?

Att gnälla på sin partner för att ”stumporna” ligger på fel ställe enligt dig, eller att saker görs på ett annorlunda sätt och inte så som du tycker att det ska vara, hjälper inte. För Hen kanske det inte spelar någon roll om det ligger en ”strumpa” här och där, men det stör dig.
Då plockar jag gärna upp den för min egen inre frid. För jag vet att han gör så mycket annat som jag undviker.
Tålamod och lite ödmjukhet för varandra är två viktiga grundstenar i ett förhållande. Och att ”SE” varandra varje dag. Visa att Dig har jag valt att leva med och trivs.

Ta hand om varandra och njut av den korta och härliga sommarvärmen / Hannele