Okategoriserade

Kämpar du också med att tillåta dig själv att göra det du vill?

Hej alla
Varför jag undrar är för att jag alltid behöver tvinga mig till att sätta mig att skriva. Så frågan är om jag vill eller överhuvudtaget gillar att skriva. Eller intalar jag mig bara att jag gör det.
För om jag tyckte om det, så skulle jag väl sätta mig ner vid datorn oftare och se framemot att skriva.
Men så är det inte.

Har ett stort motstånd till att skriva ett givande inlägg.

Kanske är det så att jag känner pressen, att det måste bli bra. Och att det är det som gör att jag drar mig för att skriva ett inlägg och lägga ut det på bloggen.
Det ska skrivas och redigeras och sen hitta en passande bild. Det är många element som för mig känns som att spontaniteten försvinner.
Nu finns det ju ett sätt att kringgå detta. Och det är att skriva när andan faller på och sen låta den vila innan jag fortsätter att redigera och hitta passande bilder. Kan vara något. Kan vara värt att testa.
Är det bara jag eller har ni också det svårt att ta er ann att skriva ett inlägg?
Jag vet ju att när jag väl tvingat mig till att börja skriva så tycker jag det är kul och orden tar sig fram igenom alla lager av dåligsjälv känsla och pressen att det ska vara perfekt. Sen mår jag så himla bra efteråt, känner mig nöjd och glad. Stolt över mig själv. Det är en härligkänsla. Kan det vara så att min dåliga självkänsla hindrar mig. För jag känner att jag inte är värd att må så bra.

Sen har jag ju haft ett motto i livet och det är…
”Att ingenting är så bra att det inte kan göras bättre”

Så dumt. Det begränsar mig, och gör att jag undviker att göra det ja skulle vilja göra för att jag inte lyckas göra det så bra som jag vill. Eller perfekt
Så jag behöver allvarligt fundera på om jag skall fortsätta med bloggen eller lägga ner. När jag tänker på det så känner jag instinktivt – Nej! jag vill ha den kvar.
Ta hand om er / Hannele

 

Jag har lagt ut detta inlägg förut men det är fortfarande aktuellt.

Det är fortfarande lika svårt. Pratade med min dotter idag och hon pushade mig och tänka om bloggen är så viktig och varför jag tycker att jag borde skriva. För många år sen så skrev jag varje dag. Skrev på en roman. Den var nästan färdig då något hände och all min text försvann på datorn. Så jag började om och så hände det igen när min hårddisk gick sönder. Så jag gav upp. Kanske är det inte meningen att jag skall skriva den. Så nu ligger den i datorn halv färdig. Och jag tänker på den ofta. Saknar den och önskar att jag hade motivation till att skriva den klart.
Men motivation. Vad är det? Vad motiverar dig till att göra det du vill?
Kram på er och ta hand om er/ Hannele